Αρχική » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » ΣΥΝΕΔΡΙΟ E- GOVERNMENT « Η Τεχνητή Νοημοσύνη προ των Πυλών της Δημόσιας Διοίκησης»

ΣΥΝΕΔΡΙΟ E- GOVERNMENT « Η Τεχνητή Νοημοσύνη προ των Πυλών της Δημόσιας Διοίκησης»

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων («Μ.Τ.Π.Υ») προσκλήθηκε και συμμετείχε στο ετήσιο Συνέδριο του E-Government και ειδικότερα στο  πάνελ «Υλοποιήσεις Ψηφιακών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 28-29 Νοεμβρίου. Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης πλήθος εταιρειών οι οποίες παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο.

 (https: //e-govforum2023.eexpo.gr/ ).

Το Συνέδριο προλόγισαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κος Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Πολιτισμού κος Χρίστος Δήμας. Το Ταμείο πρωτοπόρο στη ψηφιακή εξέλιξη μεταξύ των Δημοσίων Υπηρεσιών παρουσίασε το μέχρι σήμερα έργο του καθώς και τους στόχους της επόμενης ημέρας.

Ο Διοικητής κ’ Πρόεδρος Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ κος Επαμεινώνδας Ατσαβές, αναφέρθηκε στις εξελιγμένες ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν τεθεί πλέον στη διάθεση των μετόχων/μερισματούχων του Ταμείου (Αυτοματοποιημένη απονομή του μερίσματος και εκμηδενισμός των ληξιπρόθεσμών  απαιτήσεων έναντι του Ταμείου, διασύνδεση του Ταμείου με τις λοιπές υπηρεσίες του Δημοσίου μέσω του «Κέντρου Δια- λειτουργικότητας της Γ.Γ.Π.Σ. & Ψηφιακής Διακυβέρνησης», δημιουργία ψηφιακής θυρίδας για υποδοχή και παρακολούθηση αιτήσεων των μελών του Ταμείου,   Ψηφιοποίηση του συνόλου του έγχαρτου  αρχείου του Ταμείου κ.α.)

 Ο κος Ε. Ατσαβές, αναφέρθηκε και στους επόμενους στόχους του Ταμείου  που είναι η  καταγραφή και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών  με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, η θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων του Ταμείου μέσω εξελιγμένων συστημάτων κυβερνο-ασφάλειας, η λειτουργία Web και Mobile εφαρμογών για τη διακίνηση εγγράφων για την προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τα μέλη του Ταμείου.

Το Μ.Τ.Π.Υ.  συνεχίζει τη πορεία του στη ψηφιακή εποχή υιοθετώντας καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας στο μέγιστό δυνατό βαθμό τόσο το έμψυχο δυναμικό του όσο και τις δυνατότητες της τεχνολογίας στοχεύοντας πάντα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των μετόχων και μερισματούχων του.

Ιστορικό

Επισκέπτες Ιστοσελίδας

895360